Zemra-Dashnor Gërmizaj Daxha


( Buzëqeshi jetës)

Mos e humb rastin të jetosh në çdo moment

Buzëqeshjes t’i japësh zjarr jetës në pritje

Çdo gjest dashurie ndieje atë që ta donë zemra

Zemra është çelësi i gjithçkajes

Që lidhet me ndjenja

Sjelljet janë çelësi i përvetësimit në marrëdhënie

Të sinqert

Njeriu nuk Magjepsur nga bukuria e jashtme.

Por në një çitërsia e zemrës

Është e vetmja rrugë që nuk shihet

Në këtë jetë ajo kalon prej një zemre.

Në zemër tjetër

Dy zemra lindin buzëqeshin

Qajnë dhe vdesin

Në zemrën e dashurisë

Mbetet veç kujtimit.