Zihni Ndregjoni-Na fal o atdhe,na fal…!!


NA FAL O ATDHE,NA FAL…!!

Lutuni nga atje o poet të “qiellit”.

Lutuni për Shqipërinë.

Lutjuni edhe zotit ,për shqipëtarë.

“Shpatat”rrokur kanë.

Njeri t’jetrin, t’hanë.!

Lutu o Naim.

Lutu ,o Çajup.

Edhe ti At Gjergj Fishta.

Lutu o Migjen.

Plaga Shqipërisë ,sot fort i dhemb.!

Lutu Dritëro hënës së bekuar.

Ata që këtu le,shumë kan harbuar.

Shahen dhe me nënë.

Me motër e grua.

S’i “gratë e këqia”,që zihen në krua.!

Mjerë populli mjerë vatani ynë,

Ç’na erdhën këto ditë,vetë ,veten e shkymë.

Lutuni ju të gjithë o mendarë.

N’këto ditë nevoje.

Për, kombin Shqiptarë….!!

Ç’na erdhën këto ditë.!?

O mjerë ,Shqipëria.

Na fal o atdhe.

Nuk ,po t’vlen djelmnia.

Na fal o atdhe,na fal…..!!

Zihni Ndregjoni aut.Shqipëri.

E drejtë e aut 10/12/2022

About Post Author