Zihni Ndregjoni-Nuk ndjej trishtim


Nuk ndjej trishtim.
Kur , qielli nxihet e vetetin.
Trishtimi shpirtin ma vret.
Kur s’vlejne bijt ,për atdhun e vet.!

Atëherë mendueshëm rri.
Këtu ,ka pasur atdhetari.
Ky vatani ynë i shtrenjtë
Lavdinë e ka,nga të mëdhenjtë.!

O bij e bija shqipëtar.
Kemi atdheun, tonë n’ të par.
Ne dhe të huaj të shohin vëngërr.
Me dheun tënd ,ç’mallesh edhe në ëndërr.!

Në dhe të huaj buka s’të ngjit.
Shpirti këkon,atë ku ke lind.
Të parët tuaj ,andej s’i gje.
Varret e tyre ,i ke n’atdhe…!!

Zihni Ndregjoni aut.Shqipëri.
E drejt aut.7/1/2022