Zijadin Gashi-NËNA


Zijadin gashi

Nr.1

NËNA
                I
kur fëmiu qanë
e ka n’doj siklet
kush s’mund pajtoj
si nëna e vetë
              II
kush e do fëmiun
si dy syt e vetë
askush t’jetër n’bot
sa nëna e vetë
             III
nje trup një zemër
kush s’mund ti ndaj
dyt kan një shpirt
fëmiu me nanë
             IV
kur t’gjithë flejnë
e hëna mir rrezon
nëna rri e zgjuarë
fëmiut i këndon
              V
nëna ësht hënë
dhe rreze dielli
nëna  bën dritë
porsi yllë  qielli
             VI
nëna ësht ushqim
besa edhe ujë
nëna ësht një krua
qe s’shterron kurrë
             VII
nëna esht mësuese
besa edhe mjekë
me dy fjal t’gojes
shëron fmin e vetë
            VIII
nënë t’keqe ska
skam ni e as pa
t’mira t’shejta janë
lumë kush ka nanë
               IX
nëna s’plaket kurr
mbetet gjithmon e re
edhe kur të vdes
jeton lart mbi re
                 X


nënat shqipëtare
janë shum t’mira
t’bukura e aromë
porsi kajranfila
               XI
nënat t’mira janë
për fëmijt e vetë
janë zemër e shpirt
n’kët dynja e ahiret

shkruar dhe përpiluar
Z. Gashi  (LLUMNIC)
kushtuar NËNËS-  NËNAVE

About Post Author