Zot shtëpie jemi vet…Adem Nuhaj


Zot shtëpie jemi vet …….

Shqipëri , që s’ke më pleqë

Që , nuk dinë ta zgjedhin mikun

Të mirin e bëjnë të keq

Dhe të keq e bëjnë fisnikun.

Shqipëri o mëmëdhe

Ku , janë pleqtë den babaden ?

Se , sot këta që ti ke

Vjen i huaj u zë qoshen.

Flasinn , si në majë të thanës

Nuk kanë asnjë fije mëndë

Vjen tjetëri nga anë e anës

Bën ligjin në vendin tënd.

Shqipëri moj zonjë e rënd

Pse s’po del një burr tabani ?

Si , dikur në këtë vënd

Dukej , kishte zot vatani.

Ç’është kjo politikë e shplarë ?

Pse nuk del ? Edhe nuk flet ?

Që , ta mar vesh bota mbarë

Zot shtëpie jemi vet.