Zotit


ISA MUCA

. Z O T l T!

Shume njerez tek Ti besojne,

Por ka dhe shume,qe me emrin tende,

Felliqesirat e tyre mbulojne.

Jo pak,jane ata,qe ne hapsirat qiellore te kerkojne…

Per mua,Ti u bere cope e hi,

Qe kur krijove te ziun njeri.

U vendose ne gjethe e lule,

Qe na kenaqin me aromen e tyre,

N’ate muaj maj

Dhe buze prilli,

Kur na kenaqin me kengen e tyre trumcaku dhe bilbili;

Na kenaqin me vallet e tyre qengjat dhe shpezeria.

Ti je ne perendimet e zjarrta te diellit,

Ne driten e embel te henes,

Qe del,kur bie mbremja.

Pullazet e shtepive si libra i shfleton,

Gjithe njerezise”gjume te embel” i uroon.

Femijen ne barkun e nenes e qeteson.

Ai,le dridhjet dhe merr fryme ngadale,

Pastaj pret diten ,qe ne jete te dale.

Ti je ne vuajtjet dhe gezimet e njerezimit

Dhe i’u hap rruge sukseseve dhe perparimit.

Lum ai,qe te shehe dhe

te kupton

Dhe per te miren e njerezeve punon!

About Post Author