Zyba Hysa:“Nuk jam e pagabueshme…


Nuk jam e pagabueshme…

kjo nuk do të thotë që të pranoj ato që ti quan gabim…
(Zyba Hysa)

“Mund të them që ajo tullë është vendosur gabim… po se si do e rregullosh je ti përgjegjës…”
(Zyba Hysa)

“Fatkeqësia më e madhe është kur ke epror një inferior…”
(Zyba Hysa)

“Fjala ka formë dhe përmbajtje… po ka dhe kuptim të figurshëm… shqiptarët kënaqen me formën dhe përmbajtjen e fjalës, s’thellohen ku bien çekanët… “
(Zyba Hysa)

“Shqiptarët janë mësuar me spektakle politike… bota i fton politikanët tanë në skenat e saj për të luajtur tragjikomedinë tonë… mua më mbetet vetem të “qesh”…”
( Zyba Hysa)

“FEMRA, NE SHQIPERI, TE KETE NJE MARREDHENIE TE QENDRUESHME, DUHET TE HEQE DORE NGA VETVETJA…”
(ZYBA HYSA)

” KUSH NDJEK HAPAT E TJETRIT, S’E GJEN DOT RRUGEN E TIJ…”
(ZYBA HYSA)

“Fatkeqësia më e madhe është kur ke epror një inferior…”
(Zyba Hysa)

“NJERZIT E MEDHENJ, S’KANE KOHE PER ANKESA…”
(ZYBA HYSA)

“PA DASHURINE, S’KA SUKSES… EDHE SUKSESIN S’KE Ç’E DO PA DASHURINE…”
(ZYBA HYSA)

“AJO QEVERI QE NUK SIGURON MINIMUMIN E JETESES SE SHTETASVE TE SAJ… DUHET RREZUAR…”
(Zyba Hysa)

“Njerzit që pa të njohur mire bëjnë elozhe dhe të ofrojnë favore, kanë vetëm një emër: MASHTRUES!”
(Zyba Hysa)

“Muzika formohet me tinguj, jo cdo bashkim tingujsh krijon melodi, po kështu dhe fjala përbëhet nga tinguj, jo cdo bashkim tingujsh fomon një fjalë, po kështu jo cdo bashkim fjalësh formon një varg, apo cdo bashkim vargjesh formon një poezi…”
(Zyba Hysa)

“Kur muzika e një kënge është e arrirë, pak rëndësi ka në c’gjuhë janë fjalët e këngës…”
(Zyba Hysa)

“Muzika është tingull që cdo njeri e dëgjon ndryshe, ka plot njerëz që s’e dëgjojnë fare… Kështu është dhe dashuria, cdo njeri e përjeton ndryshe, ka plot njerëz që s’e përjetojnë fare…”
(Zyba Hysa)

“Kompozitori i ndjen tingujt, pa i shkruan, njerzit i dëgjojnë pa i ndjejnë…”(Zyba Hysa)

“Veprat e artit kanë brenda frymën hyjnore, vetë njeriu është krijuesi i tyre… Edhe dashuria vjen si frymë hyjnore… njeriu s’është krijuesi i saj, por transportuesi i frymës hyjnore tek ai që i mungon…”
(Zyba Hysa)

“I dashuruari është i përzgjedhuri i Zotit për të vërtetuar egzistencën e Tij, mrekullinë e tij…”
(Zyba Hysa)

“Shumë thonë “Ka zot!” secili prej besimtarëve është një shenjë e egzistencës së Zotit…”
(Zyba Hysa)

“Njerzit që shprehin lehtas fjalë dashurie, po kaq lehtë e kanë të braktisin…”
(Zyba Hysa)

“Kur na ndodh dicka që na prish intenerarin e jetës… mos hidhërohi… ajo ka vrarë monotoninë…”
(Zyba Hysa)

“Një punë që të siguron para vetëm për mbijetesë, duhet braktisur…”
(Zyba Hysa)

“POETET JANE ENGJEJT E TOKES… UNE S’MUND TE BEJ ME SHUME SE ENGJEJT E QIELLIT PER TY…”
(ZYBA HYSA)

About Post Author