Zymer H.Haliti-Kur ti hesht…!


KUR TI HESHT…!

Kur ti hesht shiu s’pushon asnjëherë

dhe dielli fshehet pas reve ngjyrë gri

unë s’të kuptoj pse hesht këtë herë!?

vazhdon shiu bashkë me erën stuhi..

Kur ti hesht gjithçka ngjan në amulli

dhe zogjët ndalin cicërimen e tyre…!

unë s’arrijë të kuptoj pse hesht ti tani

hëna nga lart më jep shkëndijë syve

Kur ti hesht unë humbas rrugën kot

duke kërkuar shpjegim;pse ti hesht?

kanë ikur shumë ditë ,sikur kjo sot

dhe sonte asgjë s’më degjojnë vesht.

Këtë heshtje e amulli më nuk i duroj

sepse edhe heshtja nganjëherë flet…

sonte për çudi detin e kaltërt kujtoj

kur pushonin dallgët ai dukej i qetë!.

Zymer H.Haliti

About Post Author