Zyra e UFO-ve të Pentagonit ka marrë “disa qindra” raporte të reja


TK Randall

Zyra e re u krijua në fillim të këtij viti për të gjurmuar dhe hetuar raportet e fenomeneve ajrore të paidentifikuara (UAP).

E njohur si Zyra e Rezolucionit të Anomalive në Gjithë domenet (AARO), ky krah i ri i Pentagonit i fokusuar në UFO u themelua pas zbulimit se pilotët e marinës amerikane kishin ndjekur (dhe madje kishin regjistruar) objekte të panjohura që lëviznin me shpejtësi ekstreme në brigjet e Shtetet e Bashkuara.

Në qershor 2021, Zyra e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare raportoi se 144 incidente të tilla ishin regjistruar midis 2004 dhe 2021, duke përfshirë 80 që ishin kapur në sensorë të shumtë.

Së fundmi, drejtori i zyrës së anomalive Sean Kirkpatrick u zbuloi gazetarëve të premten se “disa qindra raporte të tjera” ishin marrë dhe po hetoheshin nga zyrtarët.

Kjo sugjeron që AARO po vazhdon të shqyrtojë fenomenin dhe se incidentet që po hetohen nuk janë të kufizuara në rrëfimet historike të takimeve të Marinës së SHBA para vitit 2021.

Një raport i përditësuar për këto raste më të reja pritet nga Drejtori i Inteligjencës Kombëtare deri në fund të vitit.

Megjithatë, deri më tani, zyra ka pohuar se nuk ka gjetur asnjë provë konkrete të vizitorëve të huaj.

“Ne nuk kemi parë asgjë, dhe jemi ende shumë herët, që do të na bënte të besojmë se ndonjë nga objektet që kemi parë janë me origjinë aliene,” tha Ronald Moultrie, nën sekretari i mbrojtjes për inteligjencën dhe sigurinë. citohet të ketë thënë.

“Çdo sistem i paautorizuar në hapësirën tonë ajrore ne e konsiderojmë si një kërcënim për sigurinë.”

Burimi: AP News

About Post Author