Zyrtarët e NASA-s thuhet se janë duke shtuar përgatitjet për hetimin e agjencisë mbi fenomenin UFO


Zyrtarët e NASA-s thuhet se janë duke shtuar përgatitjet për hetimin e agjencisë mbi fenomenin UFO.

Në qershor, NASA njoftoi se do të nisë një studim nëntë-mujor i cili do të fokusohet në analizimin e të dhënave ekzistuese astronomike për anomali që nuk mund të shpjegohen shkencërisht.

Ndërsa ne nuk kemi dëgjuar shumë për këtë që atëherë, zyrtarët kanë lëvizur këtë javë për të siguruar palët e interesuara se hetimi do të vazhdojë këtë vjeshtë siç ishte planifikuar.

Ai do të drejtohet nga astrofizikani David Spergel dhe do të kushtojë rreth 100,000 dollarë.

Në një takim të fundit, i cili diskutoi projekte të ndryshme të Drejtorisë së Misionit të Shkencës (SMD), zyrtarët konfirmuan se NASA “po shkonte me forcë të plotë” në përgatitjet për studimin e UFO-ve.

“Kjo është me të vërtetë e rëndësishme për ne dhe ne po i vendosim një prioritet të lartë,” tha Daniel Evans, ndihmës zëvendës administratori i asociuar i SMD për kërkime.

Paneli i studimit do të përbëhet nga 15 deri në 17 persona të cilët do të jenë “disa nga shkencëtarët kryesorë në botë, praktikuesit e të dhënave, praktikuesit e inteligjencës artificiale, ekspertët e sigurisë së hapësirës ajrore, të gjithë me një tarifë specifike, e cila do të na tregojë se si të zbatojmë fokusi i plotë i shkencës dhe i të dhënave në UAP (Penomene Arial të Paidentifikuar).”

Burimi: Space.com

About Post Author