Episod-Petro Sota


————-

S’po shkruaj si të tjerët, çdo ditë,

Se edhe ti, më lexon shumë rrallë,

Dhe më thua;- se disa nga poezitë

Kanë më pak ndjenjë, se sa mall.

E pastaj, e le librin diku mënjanë,

Është një zakon, që e bën ashtu kot,

Por dëshira mua prapë më mban,

Si të dehurin, që nuk e le pijen dot.

Që s’po e le, shkak duhet të ketë,

Por nuk është ves, apo ndonjë trill,

Ndoshta, ti ke të drejtë kur më flet,

Dhe mendimin tënd, nuk e shpërfill.

Të lënë mënjanë librin, kur e shoh,

Në trotuare i përbuzur, ndihem keq,

Por ti sonte je plot hir, sikur s’të njoh,

Mendimi për flirt, më vjen si për dreq.

Strukesh pa faj, si në libër shkronjat,

Më provokon e zbuluar për t’u zbavitur,

Ashtu e freskët e me trille porsi zonjat,

Më bënë për vete, me sy të venitur.