LETËRSI

Jetoje jetën si do-Gezim Bega

Jeta nuk është vetëm për ty, as për t’zgjedhur,për njê e dy, Kushdo që ka lindur,që ka sy, jeton t’tijën jeté,nën qiellin blu. I pabesi,qé fjalën nuk e mban, asnjëherê,atij…

TREGIME TË SHKURTRA

Ujqit e rinj-Ligor Stafa

Pasi ngritën një turrë drush në shesh, nëpërmes një kamzhikëtundjeje, ata lëshuan një angullimë: – Ku ikën ata? Mostrat, të verbërit, ata që na lanë lëkurën e ujkut… ku ikën?…

FOTO E DITËS

1
62074353_1425101954294445_1737347625948020736_n
71
147378711_2008254515979183_534427846700386264_n
84946935_193138291876937_3779167463489404928_n
194793561_2103876309750336_3282269360696688840_n
70486594_1514655978672375_535022731737956352_n
1
67961269_1484114918393148_6236407382692331520_n
341882587_247914021130930_6211351243348566970_n
142488332_1997808557023779_3852475280402660472_n
76180166_1575608815910424_2973201122224766976_n
122194124_377139713476793_6221667928380932433_n
21949893_981317065339605_7767348048665812506_o
121478339_1903958549742114_6777356986096320633_n
43573194_1244938412310801_5904552229146198016_n
FFF
72199810_1525847357553237_2836517945557909504_n
41884499_1230612523743390_6282739909333614592_n
72633410_1540380699433236_5112137905564811264_n
119054845_1868444896626813_8417417488522104038_n
Vlore
Vlore
Fotografia e Dites
Fotografia e Dites
119518364_1873407696130533_7058396043905825920_n
DFG
previous arrow
next arrow

POEZIA PA KUFIJ

Amalia Kentrou Llukani-Mungestarë-Shqipëroi:Lefter Shomo

Ne, të pranishmit e ekzistencës,Ne, mungestarët e jetës..Të mbytur brënda brejtjevetë ndërgjegjes,Të burgosur në hendekun ndërmjetsë tashmes dhe së ardhmes,kundrojmë të djeshmen..Ne, gjykuesit e vdekjesgdhëndim largësitëduke hipotekuar ëndrrat tona.Kështu, në…

PUBLIÇISTIKË

Tre ditë zgjat çudia( PISA në arsimin e Kosovës)-Nga Shefik Sadiku

Po vërtetohet thënia se çdo çudi zgjat tri ditë ! ( Gjandja në arsim). Për të satën herë po dëshpërohemi nga rangimi që po na bën PISA në arsim. Ç’është…

Diku ku dielli nuk perendon|Lirza Zaloshnja,violinistja talentuar e orkestrës së RTSH na njeh me sfidat dhe ambicjet profesionale

POETË NGA BOTA

Poetess Somdatta Mitra-The real masqueradors define immorality

Country : India TITLE : THE REAL MASQUERADORS DEFINE IMMORALITY An epiphany opened the doors of impeccability , On a renunciation that shattered me in a desirability. Voiciferating in a…

HISTORI

Vështrimi analitik historik i shërbimit stomatologjik, vepër me vlera shkencore e Prof. as. Nazmi Koçit-Nga Halil Rama

Stomatologjia në Shqipëri nga lashtësia deri në ditët tona Halil Rama-Mjeshtër i Madh Akademik, prof. dr. SHABAN SINANI: “Besoj se duke shkruar këtë libër Nazmi koçi, profesor, mjek, njeri i…

POEZIA LIRIKE

Një dashuri hyjnore po bën planin e saj-Llesh Gjoka

E epërme është kjo madhështi dritash Bukuri e virgjër që rezonon tokën Nuanca qiellore që lajmojnë festë Se diçka e madhe kishte lindur E do të na mbështjellë me një…

PROZË

Romani “Arratisja nga vdekja” i përkthyer në kroatisht dhe anglisht-Zekirija Idrizi

Gëzim i madh për mua! Kohë më parë më është përkthyer romani “Arratisja nga vdekja” në gjuhë kroate dhe atë angleze. Kroatisht e përktheu gjuhëtari i spikatur, përkthyesi i Kadaresë…

MISTERE

2024-Parashikimet e pleqve Athonitë

Shumë pleq të shenjtë folën në profecitë e tyre për një seri të tërë luftërash të ardhshme.  Parashikimi se ushtria kineze do të kalojë Eufratin dhe rusët do të përplasen…