Mos më trazo në rrënjë-Florentina Skendaj


Lerma SHPIRTIN si mè èshtè ,

mos ma trazo nè rrènjè !

e lotin varur syrit ,

mos ma qorto,

faqja ime tretet . .

Pluguar tè helmètit !

Lerma xhanin,

si mè èshtè ,

mos ma trazo nè rrènjè,

s’ mè èshtè qull nè tigan,

qè ciknè,

tè me zèrè !

~

Dikur lodroja me erèn

Dikur lodroja me valèt e Jonit,

e erelehtèn,

qè tè pèrqallej

dhe ndèr ujèra tè fton. .

. . . .

Trishtimi ma treti trup e shpirt ,

e syrit ,

s’i ndahet i nxehti LOT !

. . . .

Mbi baltè ecim,

e nèn baltè shkojmè ,

sado ,

qè tè vonojmè . . .

THONÈ,

se prehesh nèn dhe’ ,

po cili ,

cila ,

na u kthye

e na tregon,

pèr ATJE ?!

~

E drejta e autores e rezervuarè !