Bulurima-Florentina Skendaj


~

URIME SHKÈLQESISÈ TUAJ TÈ NDRITUR ,

ANTONIO GUTERRES ,

tèrheqjen e vèmendjes

dhe FITORES SUAJ,nè OKB ,

nèn mbèshtetjen e Krerève Botèrorè,

drejt ndihmesès ,pèr gjallèsim tè jetès ,

sè tè pafajèshmève ,

viktimave,tè trysnive qeverisèse !

. .

VLERÈ,tè jesh nè suazèn e ,

LARTESIVE TÈ TILLA NJERÈZORE !

~

Bulurima

Vikamè jo ,

po bulurimè,

e gjigantit shpirt pèrçmuar .

Pabesia e tèrbon ,

ndaj mushkèrritè i nxjerr zbuluar .

Plumbi lehtè mund t’ia marr,

helmi lehtè mund t’ia zèrè ,

po askush tè mos gjènjehet ,

se shuhet ,

njè populli i tèrè !

E drejta e autores e rezervuarè !