Letër vjeshtake-Lefter Shomo


Në fundin e errët të t’ vjetrit sënduk

Harruar prej kohësh rri letër verdhake

Një dorë harraqe e ka mbledhur shuk

Gjethnajë e ngjeshur kujtimesh vjeshtake.

Ashtu e pashpirt,mbledhur, duket sikur

Asnjë ndjenjë e mesazh s’ ka të thotë

Si urë dy zemra ajo lidhte dikur

Sot, gërmat e saj ka zbërdhylur nga lotët.

Mbi shkronja ku hijedritat rrëgëtijnë

Të shuara vijat, të mekura fjalët

Sahatet e zgjimit të emocioneve mpirë

Me trena ngjasojnë prej shinave dalë

Si gjethe dhe ndjenjat qëndrojnë lënduar

Dhe makthi i xhelozisë i heshtur gjezdis

Një vjeshtë cfilitëse letrës rri shtruar

Që shpirtin e kuq ia zverdh dashurisë.