Shikimet e UFO-ve në Mesdhe


1- Shqipëri

Kjo është një listë me pamjet e supozuara të objekteve fluturuese ose UFO-ve të paidentifikuara në Shqipëri .

1907

8 korrik 1933

18 korrik 1947

janar 1963

1969

1 gusht 1990

12 korrik 1993

4 maj 2006

6 mars 2007

24 dhjetor 2008

21 korrik 2009

7 gusht 2010.

2.

Shikimet e UFO-ve në Greqi

404 para Krishtit

1946

1954

1955

1959

1968

1985

1990.

3.

Lista e

supozuara të objekteve fluturuese ose UFO-ve të paidentifikuara në Itali .

100 para Krishtit

91 para Krishtit

43 para Krishtit

1933

1942

1950

1954

1973

1978.

4.

Listë e supozuar të objekteve fluturuese të paidentifikuara ose UFO-ve në Francë .

815

1952

1954

1965

1967

1976

1978

1981

1982.

5.

Objekte të

paidentifikuara ose UFO-ve në Spanjë.

1976

1979.

Incidenti i UFO-ve në Manises

Incidenti i UFO-ve në Manises ndodhi më 11 nëntor 1979, duke detyruar një fluturim komercial të bënte një ulje emergjente në aeroportin Manises në Valencia, Spanjë.

1981

1994.

6.

Muzeu i UFO-ve të Stambollit

Muzeu i UFO-ve të Stambollit është muzeu i katërt ndërkombëtar i UFO-ve dhe ndodhet në lagjen Beyoğlu të Stambollit , Turqi .

I themeluar nga Qendra Kërkimore e Shkencave Hapësinore Sirius UFO të Haktan Akdoğan në vitin 2001, muzeu përmban fotografi të ndryshme, video, raporte, modele UFO-aliene dhe një bibliotekë rreth UFO -ve dhe jetës jashtëtokësore .

7.

Dita Botërore e UFO-ve është një ditë ndërgjegjësimi për njerëzit që të mblidhen së bashku dhe të shikojnë qiellin për objekte fluturuese të paidentifikuara (UFO). Dita festohet nga disa më 24 qershor dhe të tjerë më 2 korrik.

– 24 qershori është data që gazetari Kenneth Arnold shkroi për atë që përgjithësisht konsiderohet të jetë UFO-ja e parë e raportuar gjerësisht në Shtetet e Bashkuara. ndërsa

-2 korriku është data e rrëzimit të supozuar të UFO-ve në incidentin e Roswellit të vitit 1947 . -2 korriku u shpall si Dita zyrtare Botërore e UFO-ve nga Organizata Botërore e Ditës së UFO-ve.

Besohet se Dita e parë Botërore e UFO-ve u festua në vitin 2001 nga studiuesi i UFO-ve Haktan Akdogan