Dëgjesë-Valbona Kolaveri


Asgjë s’do kish kuptim,

As shpirti yt,

As imi gjithashtu

Nuk fle rehat

Asnjë prej nesh

Tashmë,

Nëse,

Zgjohemi brënda vetes

Të tjerë njerëz,

E të tjerë të shpërfaqemi

Mes kohësh

Pa kuptim,

Nuk bën më sens

Tek mbarsemi rraskapitjesh,

Tek mbajmë peshë

Mes dy botëve,

E rrekemi të kuptojmë,

Shenjtërisht

Tek të flasiim të fshehtat tona

Dëgjesat,

Digjen si qirinjtë e lutjeve,

Kur tek ty besohen fjalët

Ku shpirti falet qiejsh,

E atēherë njëjtë ,

Dhe ti paqtohesh

Tek ndjen çtë besojnë

Është sikur t’u besosh po njëjtë

Të praruara i ka fjalët

Të zgjedhura me bistak të zemrës

Kyçur magjishëm

Në sënduqe dertesh

Magjishëm,

Për ti lutur si në Zot

Çmueshëm që të ruhen

Pusesh shpirtit

Der të vdesësh.