Alma Sinan Ferruni:Të ndihesh femër


Dëshira për te arritur diçka qe nuk është aty.
Dhe qe nuk te përket kurrsesi
Te ka robëruar femër.
Dhe pse një shans i dyte kurrë nuk tu dha.
Eklipsi po ndodh.
Te mund te prekesh ëndrrën.
Dhe te shkulesh zemrën.
Te mund te ndihesh serish e lumtur.
Nga një fjale.
Nga e vetmja fjale.
Qe te dëshmonte si retë tingëllojnë çuditshëm.
Nen shiun e lotëve te tu.
Te qelibarte.

Te ndihesh femër.
Dhe pse kurrë nuk besove ne mungesën.
Se jetës i dhe besën.
Dhe fare mire e di.
Ku ka dashuri ka dhimbje.
Oh Zot sa dhimbje .

Femër mësuar me mungesën.
Ndjen si yjet qiellor digjen ngadalë.

E nuk ke fjalë. Por veç mall. Sa mall.