Alda Merini në gjuhën greke nga Lefter Shomo

“”””””””””””””””””””” Χρόνια τώρα κοιτάζομαι στον καθρέφτη. Είναι ένας εύθραυστος ποικιλόμορφος , ανταλλάξιμος καθρέφτης που δεν ζει…

Somdatta Mitra-Reminiscence of the nobel laurette

POETESS : SOMDATTA MITRACOUNTRY : INDIA  REMINISCENCE OF THE NOBEL LAURETTEIn an accretion to the realm…

Stop war-Umutay Ehralieva Polotovna

Angela Kosta – Poetja greke Eva Petropoulou Lianou me vargjet e saj në gjuhën shqipe

Eva Petropoulou Lianou ka lindur në Xylokastro të Greqisë. Që në rininë e saj ajo e…

Brividi & parole

“Mai le ombre mi furono nemiche.” Se dovessimo avere la presunzione di “definire” (sebbene questo termine,…

Eva Lianou Petropoulou-poems

World Is not aboutWho cares moreWho loves more WorldIs who can surviveIn a lockdownIn a breakdownIn…

In Un Lembo D’Aurora-Di Maria Teresa Liuzzo

Di Maria Teresa Liuzzo In Un Lembo D’Aurora – A MADRE TERESA DI CALCUTTA OMAGGIO ALL’OPERA…

The real hero Nambi-Somdatta Mitra

COUNTRY : INDIA THE REAL HERO NAMBI. Very few are familiar with renowned scientists , With…

Somdatta Mitra-Masculine vs feminine

COUNTRY : INDIA MASCULINE vs FEMININE There is no qualm over the segregation , That certain…

Somdatta Mitra-An aspirant mother

Somdatta Mitra COUNTRY : INDIA TITLE : AN ASPIRANT MOTHER From time immemorial the segregation ,…

Angela Kosta – poetja kroate Jasna Gugić me vargjet e saj në gjuhën shqipe

Jasna Gugić ka lindur në Vinkovci të Kroacisë. Ajo është Nënkryetare për Marrëdhëniet me publikun e…

Smiri se srce ne luduj-Slavka Božović Nikšić

Smiri se srce ne luduj Još uvijek se srce zaleti Da ni ne konsultuje mene Prohujalih…

Maria Teresa Liuzzo:” Autentica messaggera di quella verita’ e di quei valori che fanno la storia dell’umanita’ ”-Di Paolo Borruto

Maria Teresa Liuzzo ” Autentica messaggera di quella verita’ e di quei valori che fanno la…

I “sogni” di Sergio Leone-Di Davide Borruto

I “sogni” di Sergio LeoneDi Davide Borruto Dopo aver inventato quello spaghetti-western che tanta fortuna avrebbe…

Angela Kosta – Il Fondatore del Convegno Nazionale delle Poesie Vito Taverna riceve l’onorificenza: Ambasciatore della Cultura della Pace

Sabato scorso, il 26 agosto 2023 nella Giornata Europea di Commemorazione Delle Vittime dei Regimi Totalitari e…

Maria Teresa Liuzzo- Un mondo per gli altri-Rifat Ismaili

MARIA TERESA LIUZZO- UN MONDO PER GLI ALTRI Quando incontri brave persone e amici, sembra che…

Somdatta Mitra-Son turns 18 today

TITLE : SON TURNS 18 Emotions are the only assets , Which a mother gathers in…

Di PAOLO BORRUTO:Maria Teresa Liuzzo-” Autentica messaggera di quella verita’ e di quei valori che fanno la storia dell’umanita’ ”

MARIA TERESA LIUZZO ” AUTENTICA MESSAGGERA DI QUELLA VERITA’ E DI QUEI VALORI CHE FANNO LA…

Lirica della poetessa Maria Teresa Liuzzo (Italia) -Mehmet Rrema Kruja

Lirica della poetessa Maria Teresa Liuzzo (Italia) – “DANZA LA NOTTE NELLE TUE PUPILLE” Mehmet Rrema…

Do bëhem si vesa!Godo Mehmetaj

Do bëhem si vesa, në buzët e tua, do të vi si ëndërr, e do të…

Angela Kosta sjell në gjuhën shqipe dhe italiane vargjet e poetes rumune Steliana Natasha

.Poetja Steliana Natasha ka lindur në Rumani por jeton në Itali që nga viti 2007. Gjithashtu ajo…

Angela Kosta shqipëron vargjet e poetes dhe piktores maqedonase Gordana Andonovska

Gordana Andonovska është poete dhe piktore. Ajo jeton dhe punon në vendlindjen e saj Kumanovë, Republika…

It’s easy to hurt others,too difficult to win hearts-Sir s.t. Goodhead of Nigeria&Somdatta Mitra of India

COLLABORATIVE POEM BY SIR S.T. GOODHEAD OF NIGERIA & SOMDATTA MITRA OF INDIA TITLE : IT’S…

Angela Kosta dhe vargjet e saj në gjuhën kroate

CVIJET LJUBAVI U vrtu ljubavividio sam prekrasan cvijet.Zaljubljen, prišao samda razgovaram s njom i zagrlim je.Kakva…

Somdatta Mitra-Heaven for the hatchlings

SOMDATTA MITRA COUNTRY : INDIA TITLE : HEAVEN FOR THE HATCHLINGS Sprouting from the eggs ,…

Somdatta Mitra-He jests at scars that never felt a wound

Somdatta Mitra Country : India HE JESTS AT SCARS THAT NEVER FELT A WOUND In an…

Somdatta Mitra-All the world’s a stage

Somdatta Mitra Country : India Title : ALL THE WORLD’S A STAGE . In a sombre…

Somdatta Mitra-The puppet shows of Rajasthan, IndiaSomdatta Mitra-

SOMDATTA MITRA COUNTRY : INDIA TITLE : THE PUPPET SHOWS OF RAJASTHAN, INDIA The string puppet…

Angela Kosta – Poeti Carlo Molinari dhe vargjet e tij në gjuhën shqipe

Carlo Molinari është një poet që e kërkon poezinë sikur të ishte buka e përditshme; poezitë…

Somdatta Mitra-My country is my pride

SOMDATTA MITRA MY COUNTRY IS MY PRIDE My mind is free of any wound to sojourn,…

The sea embraces me-Karmelina Angelika Kelenc

The sea embraces me Blue sea, you receive me and embrace with his wave to know…

Somdatta Mitra-Happiness leads to stress free life

SOMDATTA MITRA COUNTRY : INDIA HAPPINESS LEADS TO STRESS FREE LIFE Magnanimity in a personality enhances…

Qirjakos Dumos:Nuk kam më adresë-Shqipëroi:Lefter Shomo

QIRJAKOS DUMOS NUK KAM MË ADRESË (ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΕΘΥΝΣΗ) Përse t’më duash?Se më kërkon kam mësuar..…

Odhisseas Elitis-Nga: ” R-të e dashurisë” Gushti-Shqipëroi:Lefter Shomo

LEFTER SHOMO ODHISSEAS ELITIS NGA: ” R-të e dashurisë” GUSHTI Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Muaji gusht po lahej…

Somdatta Mitra-Balloons find congenial means to fantasy

SOMDATTA MITRA INDIA BALLOONS FIND CONGENIAL MEANS TO FANTASY. Rising high in the sky with the…

A handkerchief i recovered from my school-Somdatta Mitra

SOMDATTA MITRA COUNTRY : INDIA TITLE : A HANDKERCHIEF I RECOVERED FROM MY SCHOOL. Embroidered with…