Avi Loeb: ET mund të ketë arritur tek ne duke përdorur teknologjinë…


Astrofizikani i Harvardit është bërë sinonim i kërkimit të provave të alienëve vitet e fundit.Loeb, i cili bëri bujë vitin e kaluar pas zbulimit të tij të sferulave misterioze në dyshemenë e oqeanit që ai beson se ishin pjesë e një meteori të ndërtuar artificialisht nga një sistem yjor i largët, sigurisht që nuk është i panjohur për të bërë pretendime ‘atje’ për vizitorët jashtëtokësorë.

Një përkrahës i vendosur i idesë se është arrogante të mendosh se jemi vetëm në kozmos, Loeb ka sugjeruar më parë se mund të jetojmë edhe në një univers të krijuar nga jeta inteligjente aliene.

Së fundmi, ndërsa fliste në një dokumentar të ri të titulluar Lidhja paranormale e UFO-ve , astrofizikani i Harvardit parashtroi idenë se alienët mund ta kenë vizituar tashmë Tokën duke përdorur një formë të teknologjisë ‘hopping-dimensionale’ bazuar në konceptet shkencore që mezi i kemi prekur.

“Brenda rrjedhës kryesore të fizikës teorike për dekadat e fundit, paradigma mbizotëruese është se është e mundur të unifikohen mekanika kuantike dhe graviteti nëse nuk punoni me dimensione ekstra-hapësinore”, tha ai.

“Ne shohim vetëm tre prej tyre në jetën tonë të përditshme. Por ideja është që të tjerët janë të dredhur.”

“Dhe ne nuk mund t’i zbulojmë ato nëse nuk gjuajmë grimca që kanë energji jashtëzakonisht të larta që do të hetojnë këto peshore të vogla.”

“Sigurisht, nëse ka dimensione shtesë, atëherë realiteti me të cilin jemi njohur shtrihet në to. Dhe atëherë mund të imagjinohet jeta në më shumë se tre dimensione hapësinore.”

“Do të jetë shumë më e larmishme dhe interesante.”

Në fund të fundit, Loeb shpreson se kontakti me alienët do të jetë i dobishëm për njerëzimin.

“Mund të ketë shumë më tepër fqinjë që janë shumë më të arrirë se ne dhe ne mund të mësojmë prej tyre,” tha ai vitin e kaluar.

“Pra, shpresa ime është se do ta sjellë njerëzimin në një vend më të mirë në të ardhmen afatgjatë.”