Binomi-Florentina Skëndaj


Binomi

Nuk jemi binom si nèna dhe fèmija,

jemi urrejtje dhe dashuri,

nè zigjin e jetès,

rregullojmè peshim !

~

Syri i bukur

Mike,

syrit tènd tè bukur ju kthye drita,

mohuar nga tèrè pritja!

~

Sinqeritet

Nuk kam duar pèr pèrkèdheli

pèllèmbè rrjepurash kot,

pèlqej dritè syut virgjèr ndjenjè plot.

~

Jeta

Gota qe jo pastèrt,

po ujè kish nè tè,

lulen futa brènda,

rrènjè hodhi,

ç’u zè….

Tè flesh, shtrihesh,

kthehesh,

pèrkthehesh,

bie pèrmbys

edhe nata pèrmbyset

dhe njè mèngjes lind ….!