Çfarë është jeta-Fatmir Pushi


Jeta është një shfaqje teatri,

Me një rol të pa eksploruar,

Kush luan ritmin ,kush jo,

Disa me gëzim e disa me dhimbje.

Mendimi dhe ndërgjegjja krijojnë,

Botët ,dhe më pas shkatërruesit,

Gjarprinjt……me helmë të hidhur,

Që popullin e helmojnë çdo ditë.

Mindis ferrit ……….dhe parajsës ,

Njëqind dalje ……..njëqind hyrje,

Cfar zgjedhim, …….ne vendosim,

Dhe nuk është…….. faji i askujtë .

Në krye të fushës së zezë !….

Në fund të fundit zgjedhja është pasoja,

Kushdo që zgjedh…… errësirën ,

Do të zhytet në humnerën e tijë.

A ka kuptim rruga që zgjodhëm,

Një nikoqire që di vetëm të harzhoj,

Pyetja ka shumë përgjigje !……

Disa thonë po,… disa thonë jo .

Programi i lojës së teatrit ,

Më lekët tona pushtetarët lozin bixhoz,

Në jemi fajtor……… që i zgjedhim,

Njërëz………… me rezultat zero !..