Cucë dibrane!!-Miranda Troci Derti


Miranda Troci Derti

S.ka në botë më të bukura ..

Se cucat dibrane.

Rrezet lëshon Korabi.

Mbi bukurinë tënde.

Janë aromë e shpirtit.

Porsi lulja e blirit.

Sa shpejt hedhin shtatin.

Porsi valë e Drinit.

E bardhë si bora e bjeshkës..

Askund nuk gjen tjetër..

Hëna mbi Korab.

Je gëzim i jetës..

E stisur flokë .borë.

Me të mbajtë në gji.

Bukuritë e jetës.

Të gjithë kanë ra mbi ty..

Cucë .dibrane ma e mira..

Moj hëna pesëmbëdhjetë..

S.të .ndërroj ty as me lira..

Më zgjatë jetën dhe shtatë jetë..

Gjylveçare duar artë si ty kund nuk ka.

Jam fatli pasha jetën në hise me m.ra

E zbardh ditën në vekë e n.gjilpanë

Fjalë artë qet prej shpirti e mend për të dhanë..

Burrënesha të malësisë pushkën të merr prej dore..

Në ballë ta shkref alltinë mahi me ty ska..

S.gjendesh në legjenda të çdo rendi e çdo kohe..

Ashtë kismet i madh me të ra..

Shkroi!!

Miranda Troci Derti !!

Reç Dibër!!