Drita e jetës-Blerta Basha


Ti je drita e jetës time e pafundme,

Je burimi i frymëmarrjes si uji i bekuar

Je qielli i lumturisë pa skaj,

Me ty me çdo qelizë jam dashuruar.

Je frymëzimi im i vërtetë,

Çdo ditë shkruaj vargje për ty,

Me penën e kujtimeve magjike,

Kam bëre poezit më të bukura

Të jetës time..

Ti lëshon rreze të arta

Më të bukura se mjalta!

Me ty shoh dritë dhe në errësirë,

Të kam hënë e të kam diell,

Je gjithësia e ketij shpirtit tim,

Dashuria ime si zjarr!