Elvira Zeneli:Ëndrra e munguar


Elvira Zeneli

ËNDRRA E MUNGUAR

Trëndafil

Ti më je shikimi i syve të mi

që më ke munguar

me vite e shekuj

Je ëndrra

që kam ëndërruar

Dje dhe sot

Je jeta që e dua

Ta jetoj për sot dhe nesër

Je puthja që dua sa të gjitha lulet

Ta shijoj çdo çast të jetës

Je zemra që unë të dashuroj

Ty trëndafil

Ti je drita e diellit

Të kam aromën e ditës së re

Që i ke munguar dritares sime

Me shekuj dhe vite

Pranë dritares dëgjoj

Vetëm këngën e bilbilave

Kur ma sillnin pranverën

Më herët se pranverat

në kopshtin tim

Dhe me mua do të rritesh trëndafil

Dua t’i kem gjethet tua pranë syve

T`i puth me buzët e etura për ty

Eh, sa herë loti më tradhëton

Kur të shoh si perëndi

Në sytë e mi

Trëndafil

Bota pa ty s’ka aromë

S`ka as dashuri

As jetë s`ka.