Fluturo shqipe krenare-Lida Abazi


Nëntor i zjarrtë Nëntori i kuq!

Nëntor i gjakut!

Nëntor i shpirtit Nëntor i dashurisë!

Nëntor I Pavarësisë Nëntor i çlirimit!

Nentor i gëzimit, por dhe Nëntor i hidhërimit!

Për dëshmorët e lirimit e te çlirimit!

Qe ranë për vatan e atdhe!

Duke vene gjoksin përpara!

Ja vdekje! Ja liri!

Duke valëvitur flamurin Kuq e Zi!

Per ty atdhe! Per ty Shqipëri!

E për ty shqipetar,ku valëvit flamurin e bekuar

e krenar, që na jep nder e emër shqiptar!

Dua te lundroj ne vendin tim!

Me flamurin Kuq e Zi me Shqiponje krenare,

qe me jep emrin tim te nderuar

Shqiptarë!!

Ne duart e arta e c’do shqiptari,

valëvitësh ne duart e emigrantit ne c’do vend te botes!

Ku ti o emigrant tregon me trimëri e dashuri

e respekt, për kte Kuq e Zi!

Qe kam emrin Shqipëri e jam shqiptar!

Gëzoj dhe une shume gëzoj!

Datën e çlirimit 29 Nentor!

29 Nentor data e ditëlindjes sime!

Dita me e bukur jetës sime!

Dy festa ne një dite