Fragment nga romani-Brixhilda Dede


Fragment nga romani në vijim.

Brixhilda Dede

Ai ishte kthyer në eshkë, pritur zjare fjalësh të marin flakë, deri sa udhën t’ ja u çonte mbi çatinë e shtëpisë.

Haruar se atë çati e kishte shpuar vetë dikur e hynte ujë gjithandej.

Aty ku tjergullat e vjetra binin një e nga një, thyer si kujtime të trishta.

Myku e lagështia, largonte edhe mermingat e sapolindura prej muresh.

Vetëm gjarpri bënte vënd atje.

Ajo kufomë fantazmash do të mbetej si një papirus helmi e do të varrosej hapur vetë gropën e mjerimit të shpirtit.Shkruar faqeve të zeza të historisë.

Djegur në ego vullkanesh tokësorë.

Hirin e saj, do ta dëbonte dhe era.