Fund marsi,që fërfëllin-Florentina Skendaj


Fund Marsi ,qè fèrfèllin

Nèn syrin e Hènes mbrèmè,

u vesha dhe u xhvesha .

Po ,

as i tha kujt,

se mè pa ,

nè lakuriqèsinè time .

As Yllit,

qè e shoqèronte,

sy ngulur nè Tè . . .

. . . .

HÈNÈ moj ç’ke ,

qè je mèrzitur …?

NJèra faqe e rrumbulltè ,

tjetra e rrufitur … ?!

ÇFARÈ sheh mbi GAZA

dhe ti,

tè ka tronditur. . .?!

. . .

Lèshuan topin e vrerit,

tè tjerè ,

per t’i gèlltitur . . .

. . .

Nè kètè botè rrèmujshem,

tè gjithè,

tè jenè roitur. . ?!

HÈNÈ moj ,

atje lart

dhe aq e tronditur ….!

E drejta e autores e rezervuarè !