Gezim Llojdia:Saturni-planeti i Satanait, i gjashti nga planetët dhe gjashtëkëndëshi i tij


Gezim Llojdia

Kredia e imazhit: NASA/E. Karkoschka (Universiteti i Arizonës).

1.

NASA:Ky imazh i hollësishëm i detajuar me ngjyra të rreme i Saturnit është një kombinim i tre imazheve të marra në janar 1998 nga Teleskopi Hapësinor Hubble dhe tregon planetin e rrethuar në dritën infra të kuqe të reflektuar. Ngjyra të ndryshme tregonin lartësi të ndryshme dhe përbërje të shtresave të reve që përgjithësisht mendohet se përbëhen nga kristale akulli të amoniakut. Unazat tërheqëse hedhin një hije në hemisferën e sipërme të Saturnit, ndërsa shiriti i ndritshëm që shihet brenda pjesës së majtë të hijes është rrezet e diellit infra të kuqe që rrjedhin përmes hendekut të madh në unazat e njohur si Divizioni Cassini.

Dy nga hënat e shumta të Saturnit kanë shfaqur gjithashtu një pamje (në versionin me rezolucion të plotë), Tethys pak përtej diskut të planetit në të djathtën e sipërme dhe Dione në të majtë të poshtme.

Kredia e imazhit: NASA/E. Karkoschka (Universiteti i Arizonës).

………………………………………………….

Saturni me unazat e tij tregojnë një pamje të bukur, ndonëse ai është planeti i dytë më i madh në sistemin tonë diellor dhe megjithëse më i vogël se Jupiteri, energjia e tij është aq e madhe sa eklipison edhe Jupiterin kur u fut në orbitën e tij.Saturni është zgjedhur jo rastësisht për të luajtur rol kryesor në tokë.Energjia e tij është energji negative përkundrejt energjisë pozitive.Mirëpo po të lexosh mitologjinë dhe te shfletosh historinë e lashtë legjendat dhe mitet e popujve të lashtë tregojnë një të vërtetë të madhe.Saturni ku merr energjinë negative Satanai është i vendosur miliona km nga toka përmbi energjinë pozitive dhe më afër burimit më të madh të energjisë në univers. Saturini si planeti i 6 i sistemit diellor identifikohet si e keqja me këtë numër.

…Mirëpo edhe diçka çfarë është gjashtëkëndëshi i Saturnit?

Energjia më e madhe negative e përvijuar në një hapësirë të madhe 6 këndore.

Një stuhi e trazuar në form gjashtëkëndëshi afër polit verior të Saturnit – e zbuluar për herë të parë në 1981 gjatë misionit Voyager. Megjithatë, edhe me një pamje të rreshtit të parë nga sonda Cassini, detajet mbi gjashtëkëndëshin e Saturnit kanë qenë të pakta. Stuhia është me diametër rreth 20,000 milje dhe kufizohet nga erëra, që fryjnë deri në 300 milje në orë. Një uragan si ai ,nuk ekziston në asnjë planet ose hënë tjetër të njohur.

2.

Të lashtët besonin se Saturni ishte planeti më i largët nga dielli dhe për këtë arsye më i largëti nga drita hyjnore, kështu që u shoqërua me ftohtësinë. Ftohja shoqërohej me errësirën dhe botën e nëndheshme sepse gjatë dimrit, është ftohtë, kemi ditë më të shkurtra dhe të korrat dhe flora tjetër vdesin ose shkojnë në gjumë. Kështu që në mitologjinë e tyre, dielli kaloi më shumë kohë në botën e nëndheshme gjatë kësaj kohe.

Por, identifikimi është :Satana apo Lucifer ,që i shkon asaj energjie negative, që vjen nga fundi apo gjëndet e lirë në galaksinë tonë.

3.

…Lucifer (që do të thotë “dritë” ose ‘ai që shkëlqen’) ishte ylli i mëngjesit, i cili ishte në të vërtetë planeti Venus. Mendohej se ishte një yll sepse ishte objekti më i ndritshëm në qiell para se të lindte dielli. Sidoqoftë, në mbrëmje u quajt edhe ylli i mbrëmjes sepse ishte objekti më i ndritshëm në qiell pas perëndimit të diellit.

Kur shkoi poshtë horizontit, mitologjia ishte se ai zbriti në botën e nëndheshme’ ose “ra nga qielli”. Prandaj, përfundimisht u lidh me mitologjinë e Satanit sepse Satani ishte një engjëll i rënë (ra nga Parajsa) dhe skribët gabimisht ia bashkuan Satanait emrin: Lucifer.

…Satanai ishte i lidhur me Saturnin, në atë emër që Satani rrjedh nga Saturni Gjithashtu, në astrologji, e cila praktikohej në shumicën e civilizimeve antike, Saturni është drejtpërdrejt përtej diellit në rrotën astrologjike dhe për këtë arsye është kundërshtari i tij (ashtu si Satanai është kundërshtari i Birit në krishterim.

4.

Këto mitologji antike të botës, përfundimisht u bashkëpunuan nga Krishterimi i cili i ktheu historitë në “histori” kur mitologjitë rreth perëndive ishin shpesh metafora për trupat dhe ngjarjet astronomike.

Kjo ishte një përpjekje për të kombinuar shkolla të ndryshme të mendimit të krishterë dhe gjithashtu për ta bërë më të lehtë përfshirjen e paganëve në krishterim duke njohur akoma festime pagane që bazoheshin në cikle të natyrës. Ata thjesht ndryshuan emrat dhe mitologjinë, por mbajtën premisat. Gjithashtu, në mitologjinë antike pagane, Saturni u përshkrua si “Pan”– një dhi gjysmë njeriu me brirë në kokë, i cili luante një flautë pan.

Fyelli pan përfaqësonte unazat e Saturnit ose “harmoninë e sferave”.

Ky imazh i Panit u shoqërua më vonë me imazhet e Satanit.

“Perëndia Pan” ishte një simbol i Saturnit sepse Saturni fronëzohet në shenjën astrologjike të Bricjapit e cila simbolizohet nga dhia.

(Saturni është planeti sundues në shenjën e Bricjapit, kështu që kur Saturni është në shenjën e tij shtëpiake, ai ‘fronëzohet’.)

Pan gjithashtu përfaqësoi natyrën e ulët të njeriut,ashtu si Satanai.

5.

Cili është ndryshimi midis Djallit, Luciferit dhe Satanit?Luciferi biblik nuk është një engjëll i rënë.

Ai nuk është djalli ose Satani. Ky fragment i referohet një mbreti tokësor , asgjë më shumë, asgjë më pak. Satani nuk është armik i zotit, të paktën jo në Dhjatën e Vjetër. Energjia negative e përdor Satanin për të tunduar njerëzit. Krishterimi krijoi idenë se ekziston ky djall ,që i kundërvihet Zotit, një engjëll i rënë që ka bindur saktësisht 1/3 e engjëjve të tjerë të rebelohen me të.

Luciferit iu dha titulli :”Satana”, që do të thotë kundërshtar në hebraisht.

-Satani është një titull.

-Luciferi është entiteti.

Historia vazhdon: Krenaria e Luciferit e bëri më të mirë. Ai donte të fronosej në malin Saphon, në Malin e Veriut, i quajtur gjithashtu Mali i Asamblesë ose Mali i Zotit dhe në këtë mënyrë të ishte i barabartë me Zotin.

Zoti donte, që Luciferi t’i shërbente njerëzimit të sapo krijuar, por ai nuk u interesua.

Në vend të kësaj, ai organizoi një revoltë të engjëjve kundër qëllimeve të Zotit.

Është thënë për Satanin (“Kundërshtari”, emri i tij është përdorur në vend të Luciferit në teologjinë e krishterë) që ai parashikoi që Toka do të mbushej me adhurues të Zotit dhe ai e donte atë adhurim për vete. Ai hyri në garë për adhurimin e njerëzve dhe përdori të gjitha dredhitë e tij për të siguruar vëmendjen e adhurimit.

Rebelimi i pretenduar i Luciferit ilustrohet qartë në maskën e tij. Në tekste islamike si Iblis, i quajtur gjithashtu Shejtan (një formë e hershme e Satanit) në Kur’an. Iblis është një frymë zjarri dhe nuk pranoi të ndiqte urdhërimin e Zotit për t’u përkulur përpara dhe për t’i shërbyer njerëzve, krijesave të thjeshta të tokës (argjilës).

Iblis u zemërua që Zoti i kërkoi atij që të bënte sexhde përpara një krijese të tillë të përulur si Njeriu.

“Thelbi i mëkatit” të tij ishte rebelimi kundër, Zotit i provokuar nga krenaria.”

…Zoti i kufizoi ambiciet e Luciferit dhe e dëboi nga Parajsa në Gropën pa fund të Sheolit, së bashku me shokët e tij, engjëj rebelë. Ndërsa ra nga hiri, u tha se shkëlqeu si rrufe, por u bë hi në ndikim, vetëm shpirti i tij përplaset verbërisht dhe pa pushim në errësirën e thellë të Sheolit.

“Si ke rënë nga parajsa, O Lucifer, bir i mëngjesit”, shkroi Isaia (14:12) duke përmbledhur situatën.

Sapo u burgos në Sheol, qoftë hiri, shpirti apo trupmadh, Luciferi u identifikua me Satanain, Kundërshtarin ose Djallin, i njohur gjithashtu si:” Princi i Errësirës” dhe “Princi i Fuqisë së Ajrit”.

Ndërsa Satanai, profili teologjik i Luciferit u demonizua. Bëmat e Satanit përfaqësojnë veprimet e Luciferit pas Rënies.

Besimi Judeo-Christian beson se ndërsa Satanai Lucifer ishte në gjendje të vazhdonte të ndërhynte në punët njerëzore dhe t’i kundërvihej Zotit dhe hierarkisë engjëllore. Natyrisht Satani ishte Gjarpri në Kopshtin e Edenit i cili e tundoi Evën të hante mollën e ndaluar të Pemës së Njohurisë së së Mirës dhe së Keqes, duke nxitur kështu dëbimin e çiftit parajsor qiellor nga Parajsa.

“Unë,që jam Lucifer dhe që kam marrë emrin Satana, e mbaj këtë titull me krenari, sepse në të vërtetë unë jam armiku i madh i gjithçkaje që është Zoti…

6.

Vetëm në Mesjetën, filozofët dhe mistikët e krishterë filluan t’i bashkonin Saturnin dhe Satanin. Ata janë pothuajse homonime.

Satani është një qënie e veçantë. Planetët janë të lidhur me Amesha Spenta në besimet Zorastrian dhe janë pasqyruar në Kapitullin 1 të Zanafillës kur Elohim krijoi njeriun lloj mashkull, femër, ai, ata të dy.

…7 planetët janë shoqëruar me Amesha Spenta dhe 7 fuqitë.

Këto kanë përshkruar dhe banuar në Male. Dmth malin Nebo dhe Sinai.Satani në Librat e Enokut nuk shoqërohet me asnjërën.

Konceptet gnostike të Demiurge, herë jashtë tij, ndonjëherë Dielli, por jo Saturni. Saturni është shoqëruar me kohën dhe perënditë e bujqësisë.

Zotat e kohës janë fillestarë dhe mënyra përpara koncepteve dhe qenieve të lidhura edhe me planetët.

Saturni pasqyron shtrëngimin në jetën astrologjike, por jo Satanin.

Filozofët mesjetarë dhe kisha e lidhën Satanin me Tokën. Dhe pastaj më në fund me Saturnin. Ka konfuzione ,që e shoqërojnë Satanin me një mbret antik në Dhjatën e Vjetër si Lucifer, i cili ishte një eufemizëm i ngritjes dhe rënies së “Venusit” të yllit të mbrëmjes ose mëngjesit. Përkthimi Grek ngatërron gjërat më tej me konceptin e Prometeut.

7.

Çfarë është Satanai apo djalli që ndjen tani? Nga shkrimet e shenjta, lexuesi i mendjes dhe zemrës përshkruan se si Satani ,që do të thotë rezistent dhe Djalli që do të thotë kundërshtar dhe shpifës është i dëshpëruar dhe shumë i zemëruar, pasi ai e di se koha e tij është shënim i shkurtër te Zbulesa 12: 12 mjerë toka dhe deti, sepse Djalli ka zbritur tek ju, duke pasur zemërim të madh, duke ditur se ai ka një periudhë të shkurtër kohe “.

(Fjala tokë në këtë shkrim të shenjtë përfaqëson njerëzit: shënon Zanafilla 11: 1.

Tani (e gjithë toka vazhdonte të ishte e një gjuhe dhe e një grupi fjalësh) dhe deti nënkuptonte detin e njerëzimit mbi tokë).

(Duke e ngjeshur njerëzimin e trazuar, të pakënaqur, duke kërkuar vetveten në përgjithësi në detin e qetë), Gjoni vazhdon të thotë: «Dhe [d.m.th., dragoi me ngjyrë të zjarrtë] qëndroi akoma mbi rërën e detit.Ai nuk ka arritur të sundojë tokën për të kënaqur ata që janë në tokë, siç ai pohoi se mundej: Romakëve 8:22 Sepse ne e dimë se e gjithë krijimi vazhdon të rënkojë së bashku dhe të ketë dhimbje së bashku deri tani.

E vetmja gjë, që vrasësi mendjemprehtë ka provuar është se ai nuk mund të qeverisë tokën me efektshmëri siç mund të krijonte Zoti.

Ai ka menaxhuar kaosin, sakatimin dhe vrasjen e sëmundjes, trishtimin dhe shumë më tepër. Ai është i vetëdijshëm se shokët e tij dhe demonët e tij renegatë, dënimi me vdekje, po i pret ata.

Bllokimi në të cilin ai dhe ata do të vendosen në një letargji si vdekje, pasi kjo është mënyra e vetme që të mund të përmbahen krijesat engjëllore jo-materiale super njerëzore.

Zbulesa 20: 2,3.

(Pastaj më vonë pas pashë një engjëll duke zbritur nga qielli me çelësin e humnerës dhe një zinxhir të madh në dorë).

2- Ai kapi dragoin, gjarprin origjinal, i cili është Djalli dhe Satanai, dhe e lidhi atë për 1000 vjet.

3- Pastaj e hodhi në humnerë, e mbylli dhe e vulosi mbi të, me qëllim që të mos mashtronte më kombet derisa të mbaronin një mijë vjet. Pas kësaj ai duhet të lirohet për pak kohë.

Dhe sigurisht, që ai dhe ata e takojnë fatin e tyre përfundimtar pasi është koha të paguajnë për të gjitha gjërat që ata shkaktuan në qiej dhe mbi tokë. Zbulesa 20: 10,14.

Kështu që po tani ju e dini në mënyrë thelbësore sa i zemëruar dhe i dëshpëruar është ai ndërsa po afrohet gjithnjë e më afër momenteve të tij të fundit dhe të fundit të ekzistencës, duke dështuar pasi që e kishte arritur qëllimin e tij në përpjekjen e tij për të provuar marrëzisht një gabim të një Krijuesi të Tmerrshëm të Zotit të Plotëfuqishëm dhe sundimtarin më të lartë mbi të gjithë tokën Perëndia i vërtetë, emri i të cilit është Perëndi.

8.

,Frank Speener BA Psikologji, Universiteti Jugor i Neë Hampshire (1990).

A është Stanai i fshehur në sytë e qiellit të natës si planeti Saturn?

Jo… në fakt, ai punon në sytë e thjeshtë, por njerëzit nuk e dinë se çfarë kërkojnë, kështu që ai flladit larg.Por, në mënyrë që të merremi me pyetjen, duhet të dimë pak më shumë për shejtanin. Për hapësit, duhet të kuptojmë se Satanai nuk është as një emër ose gjithmonë një individ i vetëm.

Fjala :”Satana “në thelb do të thotë “kundërshtar”. Meqenëse Luciferi dhe pasuesit e tij kundërshtuan Mbretërinë e Zotit dhe u përpoqën një grusht shteti për të përmbysur vetë Perëndinë më të lartë, ai dhe lloji i tij janë kundërshtarë, ose thjesht “Shejtan”.

Kjo sepse e gjithë rrëfimi i Biblës është shkruar nga këndvështrimi i Zotit.

Sikur Luciferi ose pasuesit e tij të kishin dhënë rrëfimin, atëherë Zoti dhe Mbretëria e tij do të ishin shejtani.

Siç u tha, Luciferi dhe engjëjt e tij janë të padukshëm për sytë tanë. Mënyra më e mirë për ta kuptuar atë për të parë është një spektër ngjyrash.

Të gjithë e dimë që nga fëmijëria jonë se duhen ngjyrat e KUQE dhe BLU për ta bërë ngjyrën PURPLE.

Këtu është një spektër standard ashtu si do të shihni nëse përdorni një prizëm dhe dritë të rregullt të diellit.

Në të majtë, nr fillojmë me një ngjyrë të kuqe që nuk mund ta shihni të quajtur: INFRARED.

Pastaj shkojmë në të Kuqen e dukshme dhe lart përmes spektrit derisa të arrijmë te VIOLET (PURPLE).

Pjesa interesante e gjithë kësaj është se ngjyra vjollcë nuk gjendet :ASKUND, midis të kuqes dhe blusë.

Në vend të kësaj, ne e shohim atë mbi blu. Meqenëse duhen e kuqja dhe bluja për të bërë vjollcën, kjo mund të nënkuptojë vetëm se ngjyra vjollcë që ne shohim duhet të jetë një përzierje e Kaltër dhe një ngjyre harmonike e KUQE jashtë rrezes së shikimit tonë normal.

Është e njëjta mënyrë me Satanin.

Luciferi dhe engjëjt e tij ekzistojnë jashtë vizionit tonë si një ngjyrë harmonike që nuk mund ta shohim. Në fakt, ato mund të ekzistojnë kudo përgjatë spektrit elektromagnetik që nuk mund t’i shohim.

Por ka shumë njerëz, që besojnë dhe ndjekin mënyrat e Luciferit, që ne mund të shohim. Ata janë njerëz ashtu si ne vetë ,që i kanë kushtuar jetën e tyre shpresës për t’u shpërblyer nga Lucifer kur gjithçka të ketë mbaruar.

-Ata janë kundërshtarë të Zotit.

-Ata janë shejtan.

Sa i përket Luciferit dhe engjëjve të tij që nuk mund t’i shohim, ju mund të habiteni kur mësoni se kur të përmbushen misteret e Zotit, Luciferi dhe engjëjt e tij do të bëhen njerëz me mish ashtu si ju dhe unë Prandaj kështu thotë Zoti.

Sepse ti e ke vendosur zemrën tënde si zemra e Perëndisë. Ja, unë do të sjell mbi ty njerëz të huaj, të tmerrshmit e kombeve dhe ata do të tërheqin shpatat e tyre kundër bukurisë së mençurisë sate dhe do të ndotin shkëlqimin tënd.Ata do të të zbresin në gropë dhe ti do të vdesësh nga vdekja e atyre që janë vrarë në mes të deteve.

A do të thuash akoma para atij që të vret, unë jam Perëndia?

Por ti do të jesh një njeri dhe asnjë Perëndi, në dorën e atij që të vret .

Ti do të vdesësh nga vdekja e të parrethprerëve nga dora e të huajve, sepse unë e kam thënë këtë “, thotë Zoti. (Ezekieli 28: 6–10)

Dhe, vetëm disa vargje më vonë në të njëjtin kapitull të Ezekielit gjejmë më shumë informacion në lidhje me fatin e tij.Zemra jote u ngrit për bukurinë tënde, ti e ke prishur mençurinë tënde për shkëlqimin tënd, unë do të të hedh për tokë, do të të vë përpara mbretërve që të të shohin.

Ti ke ndotur shenjtëroret e tua për shkak të një numri të madh të paudhësive të tua, për shkak të paudhësisë së trafikut tënd, prandaj unë do të nxjerr një zjarr nga mesi yt, ai do të gllabërojë ty dhe unë do të të bëj të bëhesh hi mbi tokë para syve të të gjithë atyre që të shohin .

Të gjithë ata ,që do të të njohin midis njerëzve do të habiten prej teje, ti do të jesh një tmerr dhe nuk do të jesh më kurrë.

(Ezekieli 28: 17–19).

Pra, në ato ditë Luciferi dhe engjëjt e tij do të bëhen mish, në të njëjtën mënyrë që FJALA u bë mish dhe banoi midis nesh në ungjillin e Dhiatës së Re të Gjonit.Ne të gjithë do të shohim ata të padukshmit që kanë terrorizuar botën që nga fillimi. Ne gjithashtu do të jemi dëshmitarë të vdekjes dhe shkatërrimit të plotë të tyre kur Satanai nuk do të jetë më. Do të ketë vetëm një kujtim, dhe ky gjithashtu do të shuhet.