Klara Buda do të jem në Panairin e librit në Gjenevë


Shkrimtarja Klara Buda ne faqen e saj në facebook bënë këtë njoftim:

Për miqtë e mij ne Zvicër do te jem ne panairin e Librit ne Gjeneve, me 8 Mars ne oren 17 te. Tani…,

1. Dita Nderkombetare e Gruas mua nuk më shkon dhe aq, siç e dini Roza Luxemburg…por Lize’s Bookstore eshte nisur per mire, kështu që është Okay…

2. Fotoja e mikut tim Fadil Berisha në qarkullim, edhe ajo nuk refuzohet, se afishet duhet te jene te bukura, apo jo ?

Për miqtë e mij ne Zvicër do te jem ne panairin e Librit ne Gjeneve, me 8 Mars ne oren 17 te. Tani…, 1. Dita Nderkombetare e Gruas mua nuk më shkon dhe aq, siç e dini Roza Luxemburg…por Lize’s Bookstore eshte nisur per mire, kështu që është Okay…2. Fotoja e mikut tim Fadil Berisha në qarkullim, edhe ajo nuk refuzohet, se afishet duhet te jene te bukura, apo jo ?

Faleminderit Lize, do te duhet te bejme edhe pak shaka!

Me kete rast dua te vleresoj Liza’s bookstore me baze ne Brukses, nje ekip te rinjsh me Lizen ne qender, qe ben aq shume per librin shqip!

Për miqtë e mi në Zvicër, do të jem në Panairin e Librit në Gjenevë më 8 mars në orën 5 pasdite. Tani… , 1. Dita ndërkombëtare e gruas nuk më shkon aq shumë, siç e dini, Rosa Luxemburg*, etj. Por libraria e Lizes kishte qëllime shumë të mira, kështu që kjo është e mirë… 2. Fotoja e shokut tim Fadil Berisha qe po qarkullon, edhe kjo nuk eshte per tu mohuar, sepse afishet duhet te jene te bukura, apo jo? 🙂

Faleminderit Lize për ftesën, duhet të qeshim edhe pak!

Me këtë rast dua të theksoj atë që po bën Libraria e Lize, me qendër në Bruksel, për librat shqip!

*Lidhur me Ditën Ndërkombëtare të Gruas, ambivalenca ime vjen pjesërisht nga figura si Rosa Luxemburg. Sigurisht, e admiroj thellësisht Luksemburgun për guximin, inteligjencën dhe përkushtimin ndaj idealeve të tij. Jeta e tij iu kushtua luftës për drejtësi sociale dhe barazi, parime që edhe unë i ruaj. Megjithatë, qasja e tij, e rrënjosur thellë në revolucion dhe ndryshim rrënjësor, ndonjëherë më lë të hutuar.

Pyes veten se ku është revolucioni në botën tonë sot, si mund të frymëzojmë ndryshimin pa u kthyer në ekstremizëm apo dhunë.

Hezitimi im nuk lind nga mungesa e bindjes në domosdoshmërinë e ndryshimit, por nga metoda për ta arritur atë. Pyes veten nëse mund të gjejmë një ekuilibër midis pasionit të zjarrtë të Luksemburgut për ndryshim rrënjësor dhe një qasjeje më të matur që merr parasysh realitetet komplekse të kohës sonë. Në fund të fundit, mund të jetë ky tension midis admirimit dhe hezitimit që përcakton marrëdhënien time me trashëgiminë e Rosa Luksemburg.

#SalonduLivre#Genève #2024 #KosovamonAmour#Lizesbookstore#Klara#Buda#LibrariaeDiaspores#LexoShqip#Mitrush