Kosovë dhe Çamëri-Arjana Fetahu Gaba


Arjana Fetahu Gaba

Atdheun na e ndanë armiqtë copa copa,

Por nga shpirti ynë askush s’na e shkul,

Se shqipja kurrë s’fshihet në gropa,

Asnjë e keqe s’na perkul.

Dhe sërish dhimbje ndjen shqiponja,

Në trup ka plagë nga shekujt e shkuar,

Kërkon lirinë nga ëndrrat tona,

Si nuse çame zbukuruar.

Kosovë, Çamërui pengu i motit,

Dhimbje qe ther dhe pikëllon,

Vështrime gjyshërish përmes lotit,

Që malli i ikjes i trazon.

Kur do vijë vallë çasti i shumpritur,

T’ua ndreqim varret e harruar,

Lab, Kosovar, Çam emërndritur,

Të gjith rreth sofrës të bashkuar.

Me një sharki ti zgjojmë legjendat,

Një trup Kosovë dhe Çamëri,

Ashtu si Zoti krijoi botën,

Ashtu të bëjmë prapë Shqipëri.

Arjana Fetahu Gaba

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Të gjitha reagimet:

471Brixhilda Dede, Arti Jete dhe 469 të tjerë