Ky dreq milet-Valbona Kolaveri


Valbona Kolaveri

S’tronditet ky dreq milet s’tronditet

Dhe kur mbarë e mbrapshtë u vijnë punët

Gërmushet me veten gjithnjë i mjeri

Asnjëherë s’kujtohet që po ha bukë gjunjësh

S’tronditet mileti s’tronditet për besë

Më keq për ta nuk ka , edhe pse do ketë

S’tronditet as kur rrugët bymehen n’tymnajë

Të mjerët ,qyqarët u bënë për të qarë

S’tronditet ky dreq edhe kur e thërret

Po vjen i madh tërmet tundu jashtë del

S’ka frikë nga asgjë edhe pse i mjerë

Trondite pis milet , për çfarë ju keni lerë

S’tronditet ditëziu kurrë nuk bëri mek

Dhe kur ja shtypin dhembjen të qajë nuk ka zë

Tronditet veç ne lindje, veç ateherë bërtet

Të vetmen revoltë e ka ndaj barkut të vet.