Lulet bukur çelën-Aferdita K. Selishtaj


Lulet bukur çelën

Ç’pati maj i bukur

I mërzitur iku

Dhe sot ditën e fundit

Pikat loti hodhi

Pranëvera e trazuar

Shumë shpejt kaloj

Kur erdhi kur iku

Dielli nuk na ngrohi

Dielli i pranëverës

I trembur dilte

Se shirat që binin

Rrezet ja zinin

Sa hidhte rrezet dielli

Që lulet të çelnin

Retë e mbulonin

Dielli prapë fshihesh

Lulet bukur çelën

Dhe trëndelina në male

Trëndafilat e bukur

I hapën petalet

Lulet ngjyra shumë

E zbukuruan pranveren

Jetë ato kërkonin

Diellit ja muarën rrezet