Malli për vendlindjen-Vilson Mersinllari


Malli për-vendlindjen-

————————

Në mëndje më vjen një poezi e Dritëoit

kur në fshatin e lindjes,shkoi livadheve dhe arave

dhe mbushi një çantë të leshtë me dhe

dhe e çoi atë,tek Lidhja e Shkrimtarëve.

Në atë kohë kur poezinë lexoja

tho:Kaq-mall paska ky njeri?

por sot që nga vendlindja jam larguar

po e ndjej atë mall dhe unë tani.

Këtë mall e ndjej për vendlindjen

atje ku unë kalova fëmijërinë

atje ku te shumtën e jetës kalova

dhe kjo ma shton,me shumë dashurinë.

Dhe ndonjëherë atje kur shkojmë

që mallin të nxjerrim ne mundohemi

por edhe atë cop herë,atje kur vëmë

më shumë për atë vend ne ligështohemi.

Çdo shtëpi dhe rruge të shkatërruara

mure të rrezuar, kudo gërmadhë

a do të vije, ndonjë ditë ndoshta

dhe të ndërtohet, si më parë vallë?