Me valët e detit të çova fjalë !Eduart Veli


ME VALËT E DETIT TË ÇOVA FJALË !

Me valët e detit,unë të çova fjalë.

Do vish në Garden Villa Veli sivjet ?

Ende nga ti,s’më ka ardhur asnjë fjalë.

Mos vala pulëbardhë humbi nëpër det?

Në bregun e detit,të pres çdo mëngjes.

Pres valën lajmëtare,të kthehet në breg.

Mëngjeseve,mbrëmjeve ,si murg po pres.

Pritja në vetmi ,si saç i nxehtë më djeg !

Kam thurrur ëndërra të bukura këtë verë.

Këtë verë,do të këndoj për ty serenata ..

Këndon shumë bukur,më thoshje përherë.

Gjithmonë ishim bashkë,unë,ty,edhe nata !

Çdo natë një poezi të re,të lexoja tek veshi

Dhe ti,me puthje gjithë zjarr më mbuloje.

Puthjet tona edhe vetë vala i bekoi,i deshi .

Më puth,më puth parreshtur,i dashur,më thoje!

Oj,sa po vonohet kjo valë e qetë postjere..

Mos ndoshta u mbyt,në të madhin oqean?!

Do më lësh ti mua të vetmuar,kësaj vere?!

Zemrën time,vallë..nuk e ndjen që po qan ?

Një tufë lule gjeta tek çadra ,këtë mëngjes.

Tek kordelja e kuqe ..,dy fjalë ishin shkruar..

Zemra,nuk komandohet,s’ju harroj,sa të vdes.

Por me një tjetër, marrëzisht jam dashuruar !

Shumë e drejtë,zemra…nuk komandot vërtet.

Dashuritë e mëdha,shuhen në det si meteor.

Kështu më tha një miku im i vjetër..poet…

Dashuritë e mëdha, si shëron asnjë doktor!!