Mësoni të vërtetat, para se të bëheni fanatikë të vrasësve-Nga Shaban Murati


Mësoni të vërtetat, para se të bëheni fanatikë të vrasësve

Stacioni i mirënjohur prestigjioz “Euronews” transmetoi ne 19 janar 2024 lajmin e mëposhtëm:

Josep Borrell, shefi i politikës së jashtme të BE, akuzoi Izraelin se ka financuar Hamasin për të dobësuar Autoritetin Palestinez të Fatahut. Kjo u deklarua ne nje fjalim te tij në Universitetin e Valladolidit në Spanjë, ku Borrell akuzoi gjithashtu kryeministrin Beniamin Netaniahu se personalisht ka devijuar çdo përpjekje për të zgjidhur konfliktin e gjatë prej dekadash Izrael-Palestinë.

“Lajmi i keq është që Izraeli, dhe veçanërisht qeveria e tij, kane refuzuar plotësisht, qe të pranojne zgjidhjen ne dy shtete dhe ai personalisht e ka bojkotuar kete në 30 vitet e fundit.”, tha Borrell.

“Une insistoj që Izraeli duke refuzuar kete zgjidhje, ka shkuar aq larg sa ta krijiojë vetë Hamasin. Po, Hamasi eshte financuar nga qeveria e Izraelit me synimin që të dobësoje Autoritetin Palestinez te udhëhequr nga Fatahu,, -deklaroi Borrell.