Natën vonë në qytetin tim- Godo Mehmetaj


Natën vonë në qytetin tim

këcisnin vetëm këpucët e mia

duke kthyer nga një takim

vetëm qetsoja mbizotronte rrugicave.

Un dhe pemët anës tortuarit

edhe atyre u binin gjethet nga vjeshta

ndërsa un numuroj hapat

duke rikthyer bisedës së takimit

Sa donim të ështe e gjatë ajo natë.

dhe puthjet pa mbarim

kishin ëmbëlsin e dashuris së vërtet

dhe duart shtëngonin njera tjetërën

Hëna ishte vetëm dëshmitare.

pi vetëm bënte dritë

si për inat ndonjë re i zinte pasqyrën

dhe u ndamë duke thënë natën e mirë.