Ndërsa lind, një ditë e re!…Ndue Ruçi


Ndue Ruçi

Ndërsa lind, një ditë e re!…

Cep më cep, hape dritaren!…

kësaj dite të re!…

Thithe dritën, edhe ajerin!…

Mbushe shpirtin, plot hare!..

Cep më cep, hape dhe pshpirtin!.

Sapo ngrihesh, në mëngjes.

Ndize zjarrin, edhe diellin!.

E buzëqeshjes, me plot shpresë!…

Tek kundron, në horizont…

Ç’mrekullira, ke pa fund!…

Te krijuara, nga një Zot!…

Në besim, asgjë s’të tund!…

Fluturo, ne krahet e endrres!…

Neper qiejt e se vertetes!…

Zë, fuqishem, jepi kenges!…

Ç’lumturi I jep dhe jetës!…

Edhe sulu, si në gara,

me guximin, pa kufi!…

Me vështrimin, drejt përpara!…

Zemrat mbush, plot dashuri!…

Ngrihet dielli i dashurisë,

Sperkat ëndrrat, pika vese…

Dhe në gji të njerëzisë,

Ndez besimin e çdo shpresë!….

* * *