Në dasmën e lisit-Leonard Pipa


Në dasmën e lisit,

Erdhën shtatë luanë krushq,

U mblodhën gjithë zogjtë e mrizit,

Dhe vëllezërit tanë ujq!

Erdhën çjeptë brirë zjarrtë,

Deshtë e sertë me orkestër,

Nuse pashkëzën e artë,

Do e presim të vijë nesër!

Në dasmën e lisit,

Do tundet si fletë Epiri,

Kafshët e egra të plisit,

I kanë zgjidhur nga zinxhiri!

Majë e malit sot lëviz,

Nga valle vjetër pirrike,

Kërcejnë arinjtë si fis,

I qullin zemrat armike!

Në dasmën tonë të lisit,

Lumë u derdh gëzimi, kënga,

Në vallen e rëndë të vrrizit

Zoti na mbante nga mënga!