Në këtë ditë vere-Aferdita Selishtaj


Në këtë ditë vere

Një flutur e bukur

Po më vjen vërdallë

Mbi flokë e mbi supe

Ajo po më qëndron

Ç’më sjellë moj flutur

Të lutem më thuaj

Pak si e ndrydhur

Ditën sot e shkova

Moj flutur e bukur

Që fluturon aq lehtë

MA përcillë dhe mua

Atë vullnet që ke

Në krahët e bukur

Hedhur ngjyra shumë

Bukur të ka pikturuar

Ty i madhi zot

Merëm edhe mua

Në krahët e tu

Në këtë ditë të bukur

Të shetisë me ty

Fluturojën fluturat

Me to edhe zogjit

Në këtë ditë vere

Sa gëzim që ndjejën.