Nè qytetin e lule blirëve!!Miranda Troci Derti


Nè qytetin e lule blirëve!!

Nè qytetin tim aromë e lule blirëve..

Mëngjeseve tè pafumosur ku shpirtin mbush..

Shtruar bulevardi nga pedalet zbardhè si njè qylym..

Eh ktë mrekulli do e lakmonte gjithkush..

Duke pritë mbremjet plot freski në muzgje..

Njerèzve të mençur hallet e lodhjet e ditës e jetès aty dèfrejnë..

Ç.hije antikiteti blirtë dy anèt e bulevardit frymèzim muze..

Çdo kush qè e njeh bukurinë e qytetit tim e njeh kètë vend perlë…

Këtu unë jetoj e do tè jetoj duke mbushur shpirtin çdo ditë…

Më bèrtet vargu fuqishëm pèr ata të larguarit ..

Kjo bukuri e maleve alpine tejkalon mrekullitē…

Një mall i pashuar për gjithë të emigruarit…

Themi ne dibranèt “një herè në ditë tè hash e jeto nè ktè kopsht mrekullie…

Çdo i huaj që vjen ngelet i mahnitur nga kjo aromë qè shëron çdo plagë..

Arsyen e ikjes kurrë ska shpjegim me lanë ktë vend braktisè…

Eh lule blirët e qytetit mè të bukur ju tèrheq si me magji…

Se imagjinoj kurrë sikur ktè kartolinë alpine tè bjerë mjergull …

Do të zbehet kjo mrekulli nga njeriu ndèrtuar dhe po nga njeriu dèmtuar..

Do ngushtohej frymëmarrja çdo aspekt jete qèllimisht shpërfytyrim i jetës..

Nga klani biznesit që hesapet mbushur çekun e të pangopurve uzurpuar !!