Një mall i hedhur në letër!Laureta Malaj


Një mall i hedhur në letër!

Sa larg kujtimet e çojnë mallin

e bredhin larg në një shtegëtim.

Me gërma shkronjat dot s’ja dalin

shuajnë sot këtë mallin tim .

Një shpirt i dashur kujtimi yt ,

i përjetshëm ndriçon në qiell .

Dhe sa herë dhimbja mua më mbyt

t’i zbret nga qiejt dhe më sjell diell .

Kujtimi yt rrjedh si një lum,

i mbushur dashuri dhe dhimbje .

Aty do të qëndroj përjetë

në këndë të thellë të zemrës time .

Ndërsa hapi yt ikën nga kjo botë ,

dhimbja që ti le ,u kthye në lotë .

Babi im i dashur, s’ke ikur vërtetë!

Ti jeton mes nesh dhe pse ikën kjo jetë!