Ohërit-Jashar H Selmanaj


Jashar H Selmanaj

1.

Era i vjen pellazgë dhe Ilirë e shqiptar

Vrehen nga qiell plisat e bardh

Këta burra ishin kombëtar

Koha prap duke ardh.

2.

Këta stuhive të forta

Ah, i përballuan furtunës

Sllavet na hedhen në shporta

Shqipet s’ ndalen, sikur lumi i bunës.

3.

Pellazgët në tokën e tyrë u mohuan

Këto shqipe në treg tregojnë

Ah, shqiptarët mbijetuan

Kurreshtjen e zgjonë.

4.

Bisha koha e juaj iku

Ah, shqipet në marshim

Kurr ne s’ na ka trëmb armiku

Pellazgët i lindi dhe i rritë vëndi i im.