Pas do ju vij historia !..Tomi Buzi


Ju zuzar të zyrave perandorake me grada orgjish

Ndërroni ‘damat’ salloneve, si në ballot e Elizesë në Paris,

Pas ju vjen mjerimi, nën taka këpucësh gjakatarësh..

Deri në vila luksoze,ku shkëlqimi vret me fytyr vrastarësh !

Të zhytur në llumin e injorancës, deri në delirë ,

Hajdutë kapërdisur si sheikë me këmbët përpjetë ..

Në prehërin e kurtizaneve, që alivanosen me dëshirë…

Duke u xhveshur lakuriq, për të kërcyer mbi kuletë !

Ju, tuf bastardësh e hajnash të Sllavit e djallit ,

Si kmerët e kuq të Pol Potit Kamboxhian kalëroni ,

Diktaturës po i qepni jorganin e madhë të mallit ..

Që ju lan të parët, për Serbin e madhe të rajonit !

E vratë shpirtin e vegjëlisë, deri në lotë nënash

E përlyet me marrëzitë e reja, të sojit të vjetër ,

Ju, dhe të tjerë që kompozoni ‘muzikë’ gjëmash..

Duke u ç’jerrë mbi pasthirrmat e një bote tjetër !..

Me shpirtin pushtuar nga djalli, luani me varfërinë

Si në kohë legjendash, kur bota rokullisej mbi gurë,

Në mëndjet e sëmura, shterpë, projektoni

holograginë,

Duke endur perversitetin e lakmisë, deri në flamur !

Mbrapa ju vjenë historia, me lakminë tuaj

përqafuar,

Ajo që shkruani çdo ditë, me injorancën e don kishotit ,

Mbi varfërinë do ngelet si pull e zezë, shpirti juaj ..

Duke larë mëkatet, deri në pikën e fundit të lotit !