Populli shqipes kudo që janë!Shkruan: Sami ARIFI


Shkruan: Sami ARIFI

Baba i kombit qëndron për mëmëdhe,
nëna rite bijtë e tij për atdhe!
Ç’është mëmëdhe e atdhe?
Vendi më tepër se ku ke le!

Aty janë folet e shqiponjave tona!
aty është madhështia është edhe jehona!
Aty janë t’parët ku tokën lavruan,
aty janë etërit për çdo çmim paguan!

Mëmë dhe At ishin krijesa,
atdheun e tyre kurrë se lanë n’harresa!
Atdhe e mëmëdhe,
vendi ynë ku t’parët kanë le!

Populli shqipes kudo që janë,
shërim shpirtëror kanë baba dhe nënë…
Do i njohë dhe guri i thatë,
sepse aty kanë mëmë dhe at…