Pse planeti Mars quhet:” Ministër i mbrojtjes në sistemin diellor?


1.

Nga astrologjia shrivinayaka me autor Dev Kaushik .tregohen disa nga karakteristikat kryesore të planetit Mars.

…Ngjyra e Marsit është e kuqe dhe ky konsiderohet si planet i furishëm dhe mashkullor nga natyra. Në një horoskop, planeti Mars rregullon guximin dhe besimin. Marsi i pushtimit përfaqëson ushtrinë, ushtarët, luftëtarët, ndërtuesit, inxhinierët dhe biznesin e pasurive të patundshme. Kirurgët e njohur gjithashtu kanë pozicionet e mira të Marsit në horoskopët e tyre. Në kohët moderne, marketingu është gjithashtu nën kontrollin e Marsit. Departamenti i Policisë, Ushtrisë dhe Para Ushtrisë gjithashtu vjen nën ndikimin e Marsit. Kjo gjithashtu rregullon fushën teknike dhe inxhinierike dhe personi me Mars të mirë do të ketë cilësi të shkëlqyera për të qenë mendje teknike. Martianët preferojnë argumentet dhe janë me natyrë të shkurtër.

2.

…Marsi në Ashendent e bën personin të duket i ri. Cilësitë e tjera të Marsit, nëse paraqiten të favorshme, janë energjia, aftësitë administrative, vendosmëria në të 8 gjitha fushat e jetës. Nëse kjo paraqitet negativisht, ajo jep agresion dhe zemërim dhe krijon pengesa në jetë.

…Gur i çmuar i Marsit është Koral i Kuq.

…Marsi konsiderohet keqdashës, por për Cancerin dhe Luanin ashendent, kjo bëhet Yogkaraka dhe i jep vendasit prosperitet dhe pasuri. Marsi është sundimtari i shenjave zodiakale të Dashit dhe Akrepit. Eshtë vërejtur se Marsi u jep agresivitet të hapur Arianëve dhe agresivitet sekret Akrepave.

…Marsi gjithashtu kontrollon pasionin dhe tregon një dëshirë të fortë dhe të pakontrollueshme seksuale. Marsi luan një rol shumë të rëndësishëm në martesën e një vajze dhe djali.

Në Astrologjinë Vedike Manglik Dosha është shumë i famshëm. Prandaj, horoskopët si të djalit ashtu edhe të vajzës përputhen përpara se të finalizoni propozimin për martesë. Kjo dosha mund të shkaktojë pengesa, pushime, mosmarrëveshje dhe madje edhe divorc në jetëne personit. Vendosja e Marsit në shtëpinë e 1, 4, 7, 8 dhe 12 të një horoskopi shkakton Manglik Dosha.

…Zjarri është elementi i Marsit.

… Eshtë njohur si Ministër i Mbrojtjes në Sistemin Diellor.

…Numri i tij ne numerologji është 9.

3.

Edhe Dielli edhe Marsi janë planetë të nxehtë. Dielli jep nxehtësinë

e cila është e nevojshme për të mbajtur jetën në tokë, përveç Marsit

energjia dhe nxehtësia janë shpërthyese në masën që munden

shkaktojnë shkatërrim. Energjia e Marsit është kryesisht përgjegjëse për

aksidente dhe luftëra në tokë. Kjo është arsyeja që

Dielli konsiderohet si vetëm planeti Papi (jashtëzakonisht i nxehtë) por

Marsi është shënuar si planet i keq.Marsi ka kontroll mbi prodhimin e armëve, armëve të zjarrit, dhe eksplozivë.

…Elementi i tij është bakri.

…Marsi rregullon kryesisht gjakun e kuq dhe palcën e kockave në

trupin e njeriut.

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.