Qka thotë kanuni-Ibrahim Shllaku


QKA THOT KANUNI

Me kët që ne e kishim u rritëm

dhe u burrnuam e para botës ne

u krenuam se po ruajm zakone e

tradita po i bëm vetës padrejtsi që

na kthyen prapa në lashtësi duke

mendu se me kët jem tu fitu po

shumë kemi humb e kemi gabu

E tash kur e dim se kemi gabu e

shumë kemi hup e jemi vonu se kjo

bot e ndyr ashtu don që ne sa më

shumë të vritemi vllau me vlla e ai

fatzi kanuni shumë na ka nda tu i

besu se ashtu ruhet nderi e besa

e burrnia e me kët ka fitu barbari

e armiku e tradhtia

Kanuni shumë na ka dëmtu po se

kemi dit sa jem tu gabu në vend se

të luftojmë kundër armikut e barbarit

i kemi kthyer pushkën vllaut e jo ati

tradhtarit atyre bishave mizore që me

 shekuj na ka shkel e sundu na kan fyrë na

 kanë poshtru e tash vonë po

e dimë se me gjak e fitojmë lirin

Ky kanuni shumë na dëmtoi shum

dyer mbylli e shum kulla i rrënoi po

atë se kem pas as tradit as zakon

që me vra vllau vllan po kët e sollën

barbarët që më let ti zhdukin racën

ton fis e far që të mos ket në këto

toka ma shqiptar po veq bisha e

barbarë e tradhtar

Po ta lëm anash kanuni e të bëhemi

bashk të luftojmë të hujin këto bishat

e egra mizore e gjakatare që ja kanë

mësy tokave tona të bekuara trojev

shqiptar me na shkatrru me na qit

fare kjo bot e ndyer e mëkatare që

po na shkel e shtyp pa mëshirë fare