Qytetërimi ynë. Çfarë qëndron përpara?


Dëshira për të ditur se çfarë sjell e ardhmja është ndoshta arsyeja pse ka kaq shumë profetë, shikues dhe fallxhorë. Kjo kërkesë ka krijuar një ofertë parashikimesh. Megjithatë, parashikimi i saktë i së ardhmes nuk është një detyrë e lehtë.

A nuk shkojnë askund lutjet?

Është shumë e vështirë të parashikohet edhe e ardhmja e afërt. Fakti është se i gjithë njerëzimi është në pritje të ngjarjeve që nuk i kemi hasur për dhjetëra mijëra vjet.

Në Mahabharata, vepra më e madhe letrare në botë, ku është mbledhur epika e lashtë indiane, ka një përshkrim të betejës së madhe në fushën e Kurukshetra. Kjo betejë shënoi fillimin e një periudhe shumë të vështirë, tragjike dhe të palumtur në jetën e njerëzimit – Kali Yuga.

Fundi i Kali Yuga është parathënë gjithashtu në Mahabharata. Duhet të ndodhë kur të njëjtët njerëz takohen në betejë në të njëjtën fushë. Kali Yuga ka mbaruar.

Dhe tani ka një periudhë tranzicioni, dhe që nga viti 2000 ngjarje të rëndësishme për njerëzimin kanë vazhduar njëra pas tjetrës. Ndryshimet e para të rëndësishme u bënë të dukshme rreth vitit 2005. Energjia e grumbulluar nga egregora nuk i shërbente më qëllimit të saj të synuar pasi akumulatorët e krijuar për të mbledhur këtë energji u shkatërruan.

Disa vite më parë, shumica e egregoreve fetare botërore u shkatërruan. Për rrjedhojë, lutjet janë bërë të paefektshme pasi nuk ka më njeri që t’i dëgjojë.

Jemi në një ngërç

Tranzicioni, që shënon kalimin nga një qytetërim në tjetrin, me sa duket po arrin momentin e tij kryesor. Ky Tranzicion nënkupton kalimin nga qytetërimi ynë aktual në tjetrin. Qytetërimi ynë po çmontohet qëllimisht për shkak të zgjedhjes së tij të një qorre zhvillimi.

Bllokimi buron nga besimi se njerëzimi ka kaluar në një gjendje shtazarake, me rreth 80% të popullsisë që jeton vetëm për konsum dhe përfitime materiale. Pak e njohin gjendjen e trishtueshme të ekzistencës së tyre, kështu që ata nuk e kundërshtojnë një mënyrë jetese të tillë.

Mënyra mbizotëruese e ekzistencës sot është e ngjashme me skllavërinë, brenda një kuadri të asaj që quhet demokraci, e cila përfshin kontrollin e individëve në shoqërinë tonë. Një pjesë e madhe e popullsisë globale përbëhet nga njerëz që nuk punojnë për veten e tyre, pra në thelb nuk e zotërojnë veten.

Sfera e vuajtjes do të çrrënjoset

Shoqëria po përballet me shkatërrim. Arsyeja? Disa besojnë se ne jemi nën kontrollin e entiteteve të huaja – insektoidet, zvarranikët, serpentoidët, ndër të tjera. Këto qenie supozohet se operojnë në nivele të shumta kontrolli, me çdo nivel të dominuar nga një grup parazitësh që lulëzojnë në ‘gavvah’.

Gavvah përshkruhet si emocioni negativ, gjaku i jetës, energjia e çliruar pas vdekjes. Kjo, siç pretendohet, ishte kërkesa e vetme e kërkuar nga njerëzimi.

Gjaku derdhet vazhdimisht, jetët humbin dhe ne shpesh e gjejmë veten të zhytur në emocione negative, sepse një jetë me vuajtje na është ngarkuar.

Ne banojmë këtë botë, por në vitin 2011, ne tejkaluam pikën e pakthimit për Tranzicionin dhe që nga viti 2012, ndryshime të rëndësishme kanë filluar në nivel fizik. Karakteristikat e fotoneve janë ndryshuar, atomi i hidrogjenit është transformuar dhe e gjithë lënda organike ka pësuar ndryshime. Tani është sfiduese të përfytyrojmë ndryshimet e ardhshme në trupat tanë fizikë, por ato janë të sigurta që do të ndodhin.

Qeniet e Larta kanë zgjedhur të mos e asgjësojnë njerëzimin plotësisht. Në vend të kësaj, do të shfaqet një shoqëri e re, një shoqëri që ndryshon rrënjësisht nga ajo e tashmja.Kjo shoqëri do të përbëhet nga individë të cilëve u mungojnë emocionet negative, të cilat konsiderohen si manifestime të energjive demonike. Këta individë do të orientohen drejt krijimit dhe krijimtarisë, në vend të shkatërrimit dhe vuajtjes.