Reflektimi në sy-Fatmir Pushi


Reflektimi në sy !..

gjitha pyetjet marin përgjigje,

Shumë gjëra nuk thuhen me fjalë,

Sytë, zemra e shpirti ruajnë sekrete.

Në se shikimi është i trishtuar ?….

Tregon se hidhërimi është te pragu,

Në hidhërim njërzit heshtin të gjithë,

Dhe sytë i drejtojnë nga zoti,

Sytë e indiferentëve !……

Zbrazësti ………. dhe akull,

Ata nuk pasqyrojnë ndjenjat e tyre,

Errësirë……..tunel…………pa dritë.

Gjëndja ………..shpirtërpre !..

Një zemër …………e plagosur,

Një sy …………….që rrjedhë lot,

Vlerësoni, më shumë pamjen.

Ngrohtësi në sy, shkëlqim, e jo lot,

Jepni pontecialin e pastërtisë,

Afeksion, butësi, vëmëndje,

Me sytë e shpirtit çdo gjë dashuron.