Romancë për ty-Nexhat Bexheti


Në oqeanin e syve të tu

Gjej një botë mahnitëse

Ku zemra ime pushon e lumtur

Në shtratin e dashurisë sate

Në valet e fjalëve tua

Plas zemra ime si një zog i lirë

Rritur për të ndarë një jetë

E lidhur në një unazë dashurie

Ti je ajo që shpirtin tim e zgjon

Në çdo mëngjes që diellin e ndriçon

Atëherë kurrë më mungon zëri yt i ëmbël

Bota ime do t’a humbë ngjyrën e saj

Falemderit,shpirti im,për dritën që sjell

Në rrugën time të errët ti je ylli im

Me ty,çdo ditë është një dhuratë

Dashurinë tënde e ruaj si dhuratë të shpirtit

Vetëm ti hyre nëpër pragun e zemrës sime

Dhe e qendise emrin tendë në zemrën time

E ndërtove folenë e përjetshme aty

Nexhat Bexheti